tirsdag 22. mars 2011

Ostekake med pasjonsfrukt






Endelig kommer våren! Gangen tømmes for ulltøy, alpintstyr, skøyter og skisko. Dører og vinduer åpnes. Huset fylles av pastellfarvede tulipaner og blomstrende kirsebærgrener, og tekoppen tas med ut på verandaen. Akkurat nå renner smeltevannet i bekker nedover veien, men det er ikke lenge til støvletter og cheroxer byttes ut med småsko, spark og akebrett med sykler, og haugene av etter hvert skitten snø trekker seg tilbake og gir rom for blomstrende snøklokker. Jeg elsker denne tiden vi har foran oss!

Hva passer vel bedre nå enn en fløyelsmyk, vårfrisk ostekake med smak av pasjonsfrukt? Her har du oppskriften







Du trenger
200 g digestive eller annen kjeks, knust
100 g smeltet smør
revet skall av 1 økologisk sitron (kun det gule)
1 dl pasjonsfruktjuice (5-6 pasjonsfrukter)
250 g naturell kremost
150 g melis
3,3 dl kremfløte (en liten kartong)
3 plater gelatin

Bunnen lages av knuste kjeks, smeltet smør og revet sitronskall, og settes til avkjøling mens du lager resten.

Lag pasjonsfruktjuice ved å presse fruktkjøttet gjennom en sikt. Legg gelatinplatene i iskaldt vann i minst 5 minutter. Visp kremfløten til myk krem, og sett den til sides. Bland så kremost, melis og halvparten av pasjonsfruktjuicen til en jevn røre. Varm opp den andre halvdelen av juicen til kokepunktet. Trekk kjelen av platen, kryst vannet ut av gelatinplatene, og smelt dem i den varme juicen. Hell juicen over osteblandingen under stadig omrøring. Vend inn kremen, og bre røren over kakebunnen. Sett kaken i kjøleskap til den stivner. Server gjerne med pasjonsfrukt eller appelsinfileter.




Share/Bookmark

0 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...