mandag 27. september 2010

Ostekake i en fei

Jeg er gift med en ostekakeentusiast, noe som fører til en viss overvekt av ostekaker på bakerepertoaret. Denne helgen ble det ikke mindre enn tre ulike; rask ostekake i porsjonsform, ostekake med bringebær og ønskereprise av båbærostekaken fra sist helg. Etter en handletur på lørdag kom han hjem med tre flotte mangoer, gjett hva som star på ønskelisten nå :)







Ostekake i en fei (4 porsjoner)
8 digestivekjeks
1 ts vaniljesukker av ekte vanilje
125 g kremost
1,25 dl lettrømme (et lite beger)
50 g melis
1.25 dl kremfløte
1 ts finrevet skall av økologisk sitron (bare det gule)
bær til pynt







Knus to digestivekjeks i hver porsjonsskål. Rør kremost, lettrømme og melis glatt, og rør inn sitronskall. Pisk kremfløten til lett og luftig krem. Vend kremen inn i osteblandingen, og fordel blandingen likt på de fire skålene. Dander bærene i glassene, avslutt gjerne med et lett dryss melis. Serveres med det samme.








Share/Bookmark

0 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...